Web Analytics Made Easy - StatCounter

Kunstenaars - Te Kunst en Te Keur

Title
Ga naar de inhoud

Kunstenaars

Huidige expositie Maart April
Herman van Loon uit Alkmaar maakt materieschilderijen. Materialen zoals hout, katoen, zand, soms kleine glasbolletjes waaraan kleur word gegeven met olieverf, worden samengesteld tot een spanningsveld op het platte vlak, zodat een boeiend object ontstaat.
De laatste ontwikkeling is dat er delen uit het schilderij weggelaten worden, zodat de achtergrond mee speelt door de schaduwlijnen die op de wand ontstaan en een extra derde dimensie aan het geheel geven.


Kitty Korver uit  Twello. Haar opleiding in de kunst omvat onder meer een verblijf aan de Vrije Academie in Den Haag.
Sinds 2010 maakt Kitty Korver exclusieve holle vilten wandobjecten (met een houten steun- en ophangsysteem). Haar objecten hebben vaak een grafisch karakter. Hiervoor maakte ze jarenlang keramische objecten. Door de jaren heen exposeerde ze in galeries en musea door heel Nederland, Europa en Australië. Een strakke vormgeving en eigenzinnige methodes verbinden de twee disciplines en periodes. Bij keramiek lag de nadruk vaak op ratio en toegepaste vormgeving, nu wordt in de textiel het werk verrijkt met een meer persoonlijke inhoud.


Joke Hamminga uit Vleuten is autodidact. Aanvankelijk werkte zij alleen in keramiek maar de laatste 15 jaar komen er ook steeds meer werken in brons van haar hand. Haar vormentaal is eenvoudig, toegankelijk en tegelijk heel eigen. Zowel in brons als keramiek laat ze ons menselijk trekjes, situaties en emoties zien. Veelal zijn het vogels, “vreemde vogels” in haar eigen woorden, die de boodschap overbrengen. Niettemin blijven het mensen waar Joke over vertelt. Mensen en haar interesse in mensen.
Sonja Reedijk uit Dronten is afgestudeerd, Vrije grafiek, aan de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten (SAPK) te Genk (B) waarna ze ook de 2-jarige vervolg opleiding Specialisatie Grafiek en Papierscheppen met succes heeft afgerond.
De geschiedenis van de ontwikkeling van tekens en het (kalligrafische) schrift blijven een leidraad in haar werk. Natuur en mens zijn eveneens een bron van inspiratie. Ze werkt abstract met structuur en sprekende kleuren, soms is de figuratieve impressie aanwezig.
Naast grafiek, collage zijn nu ook papieren sieraden een grote plaats in haar werk gaan innemen. Verder is ze zich toe gaan leggen op het scheppen van haar eigen papier en past ze haar creatieve gedichten toe in haar werk en Artist’s Books.


Connie van Winssen wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten.
Het plezier van het schilderen staat altijd voorop.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat.
Deze periode toont zij vooral portretten.

Louky Scheltema uit Vorden is een multidisciplinair beeldend kunstenaar en kunstdocent. In 2003 haalde ze haar diploma the Rotterdam Art School 'Willem de Kooning' voor autonoom kunstenaar en voor kunstdocent (eerstegraads).Landschappen en hoe de mens het landschap verandert zijn thema's in haar objecten en schilderijen. Ze werkt vanuit haar Atelier aan (portret) schilderijen, tekeningen, installaties en glasfusing objecten. In haar glas herken je haar achtergrond als schilderes. Kunst in de openbare ruimte maakt ze bij voorkeur met lokale bedrijven, lokale kunstenaars en lokale vrijwilligers en het ontwerp moet altijd passen in zijn omgeving. Ze houdt ervan projecten te organiseren rondom een actueel thema.

Al op jonge leeftijd is Gerreke van Veen uit Dordrecht creatieve cursussen gaan volgen..
Na een tekenopleiding is ze verder gaan studeren aan de Nutsacademie te Rotterdam en hier afgestudeerd in onder andere plastisch vormgeven en keramiek.
Sinds 2009 draait ze fulltime op eigen werk en talloze opdrachten en het geven van lessen, workshops en teambuilding. Haar kunstatelier Ecru is een begrip geworden met herkenbaar keramiek van Gerreke


Met haar opleiding Fashion Design aan de Kunstacademie ARTEZ heeft Marina Maas uit Velp niet alleen als tassenontwerper, maar ook als beeldend kunstenaar een speciaal oog voor spannende kleurcombinaties en krachtige vormen. Verrassend, speels soms, maar altijd elegant en stijlvol; dat is Marinabags. Ontworpen en gemaakt in eigen atelier. Gewoon, met de hand. Zoals je een tas hoort te maken.
Marina ontwerpt een tas die jouw persoonlijkheid onderstreept. Omdat een tas niet zomaar een accessoire is, maar laat zien wie jij bent. Elke tas is, net als jijzelf: uniek! Een mooie match tussen schoonheid en functionaliteit. In een kleurencombinatie die bij jou past.


Terug naar de inhoud